Alles Wat Je Moet Weten Over Polyurethaan Gietvloeren: Een Complete Uitleg!

Als je je huis aan het renoveren bent of simpelweg op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan heb je waarschijnlijk al gehoord van ‘Polyurethaan gietvloeren’. Maar wat zijn dat nu precies en waarom zou je voor zo’n vloer kiezen? In deze blog geven we je een complete uitleg over dit type vloer.

Wat zijn polyurethaan gietvloeren?

Polyurethaan gietvloeren zijn naadloze, kunststof vloeren die direct op de ondergrond worden aangebracht. Ze bestaan uit twee componenten: een harde en een zachte. Deze combinatie zorgt voor een vloer die zowel sterk als flexibel is. De vloer is in elk gewenste kleur te krijgen en heeft een strakke, moderne uitstraling.

Dankzij het naadloze karakter van dit type vloer, is hij zeer hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Daarnaast is een polyurethaan gietvloer geluiddempend, wat bijdraagt aan een prettige woon- of werkomgeving.

De voordelen van polyurethaan gietvloeren

Een van de grootste voordelen van polyurethaan gietvloeren is de duurzaamheid. Deze vloeren zijn ontzettend sterk en gaan jarenlang mee. Daarnaast zijn ze bestand tegen krassen en slijtage, waardoor ze er na jaren nog steeds als nieuw uitzien.

Daarnaast zijn deze vloeren erg onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze niet te boenen of te schrobben, een dweil eroverheen halen is genoeg om ze schoon te houden. En omdat er geen naden of kieren zijn, hoopt er ook geen vuil op in de vloer.

Hoe onderhoud je een polyurethaan gietvloer?

Het onderhoud van een polyurethaan gietvloer is simpel. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer schoon en mooi te houden. Gebruik bij het dweilen een neutraal schoonmaakmiddel, zo voorkom je dat de vloer dof wordt of verkleurt.

Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat er scherpe voorwerpen op de vloer vallen. Hoewel de vloer bestand is tegen krassen, kan een scherp voorwerp wel schade aanrichten. Mocht er toch een kras in de vloer komen, dan kun je deze vaak zelf repareren met een speciale reparatieset.

Het proces van het aanleggen van een polyurethaan gietvloer

Het aanleggen van een polyurethaan gietvloer is een precies werkje dat in verschillende stappen gebeurt. Eerst wordt de ondergrond grondig gereinigd en geëgaliseerd. Vervolgens wordt er een primer aangebracht om ervoor te zorgen dat de gietvloer goed hecht.

Daarna wordt de daadwerkelijke gietvloer aangebracht. Dit gebeurt in meerdere lagen om ervoor te zorgen dat de vloer sterk en duurzaam wordt. Elke laag moet goed drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden, dus het hele proces kan wel enkele dagen duren.

Tot slot wordt de vloer afgewerkt met een beschermende topcoat. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer bestand is tegen krassen en slijtage, en geeft de vloer zijn uiteindelijke kleur en glans.