Zo ontstaan erectiestoornissen en dit kun je eraan doen!

Erectiestoornissen komen vaak voor bij mannen. Dit probleem staat dan ook in het toplijstje aan seksuele problemen die mensen ervaren. Vaak schamen mannen zich ervoor en hierdoor praten ze er bijna niet over. Daarom denk jij misschien dat jij de enige bent met dit probleem. Toch blijkt uit onderzoeken dat wel 60 procent van de mannen ooit met een erectiestoornis te maken krijgt. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Wil jij meer weten over dit onderwerp en weten wat jij kunt doen aan dit probleem? Lees dan deze blogpost vol met informatie en tips!

Hoe ontstaat een erectie en wat gaat er fout?

Normaal gesproken ontstaat een erectie als volgt; wanneer men seksuele opwinding ervaart, worden er stofjes vrijgemaakt in de hersenen. Deze stofjes zorgen ervoor dat de zenuwbanen van je penis een seintje krijgen om zich vol te pompen met bloed. Je aders zorgen ervoor dat het bloed op die plek wordt vastgehouden. Zo ontstaat een stevige en tijdelijk aanhoudende erectie. Helaas kan er door allerlei oorzaken iets misgaan in dit proces. Vaak betreft het een medische óf een psychische reden. Soms is het een combinatie van beiden.

Medische oorzaken

De veel voorkomende medische redenen voor het niet kunnen krijgen van een goede erectie zijn; suikerziekte, ziekten aan de hersenen of zenuwbanen, hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk, ziekten van de nieren, infecties van urinewegen of andere infecties aan geslachtsorganen, een trauma aan het kleine bekken en tot slot roken, overmatig alcoholgebruik, het hebben van overgewicht of het niet krijgen van voldoende beweging. Vaak is er bij het vaststellen van deze redenen een dokter nodig. Ga daarom langs bij je huisarts en laat je eventueel doorverwijzen naar een specialist.

Psychische oorzaken

Er zijn ook veel psychische oorzaken die een erectiestoornis kunnen veroorzaken; denk aan het meemaken van een heftige gebeurtenis zoals een scheiding, het overlijden van je partner of het krijgen van een nieuwe partner. Ook kan het zijn dat je bang bent niet goed genoeg te presteren of misschien ben je onzeker over lichamelijke veranderingen. Sommige mannen zijn bang om hun partner pijn te doen tijdens de seks en kunnen hierdoor geen erectie krijgen. En zo zijn er nog veel meer dingen te verzinnen. Wanneer je last hebt van een psychische oorzaak kun je hiervoor hulp krijgen bij een seksuoloog. Hier moet je vaak een doorverwijzing voor hebben die je krijgt van je huisarts.

Tot slot

Ook kun je zelf nog erectiemiddelen uitproberen die kunnen helpen. Zoek bijvoorbeeld naar cialis online of je kunt kamagra online bestellen zonder recept. Deze middelen hebben vele mannen al geholpen.